Geldigheid Code 95, E-learning.

,

Vanaf 16 maart 2021 mogen we weer nascholing Code 95 verzorgen. Onze agenda blijft onder voorbehoud.

De geldigheid van je Code 95-certificaat is afhankelijk van de einddatum op je rijbewijs:

 • Valt de einddatum tussen 1 februari 2020 en 31 mei 2020
  • dan blijft jouw Code 95 geldig t/m 30 juni 2021.
 • Valt de einddatum tussen 1 juni 2020 en 31 augustus 2020
  • je Code 95 blijft dan 13 maanden langer geldig dan de datum op je rijbewijs.
 • Valt de einddatum tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021
  • je Code 95 blijft dan 10 maanden langer geldig dan de datum op je rijbewijs.
 • Heb je een einddatum die ligt in de periode van 1 juli 2021 tot en met 31 oktober 2021
  • dan kun je 10 maanden langer gebruik maken van je Code95 gerekend vanaf de einddatum op je rijbewijs.

E-learning

Verlengen en uitstellen, het is allemaal mogelijk, maar er komt toch een moment waarop je die 35 uur nascholing moet behalen. E-learning is dan een goede optie waarmee je de tijd voor de nascholing optimaal kan gebruiken. Daarbij is er wel een maximum van 12 uur e-learning binnen 5 jaar.

Bij een nascholing via e-learning volg je binnen 10 dagen de online-uren. Dit kan op elk moment van de dag en in zoveel stukjes als je zelf wilt. Aan het einde van de 10 dagen volg je de klassikale uren. Dat tezamen geeft je 7 uur nascholing Code 95.

Praktijkdag

Van de 35 uur nascholing is het verplicht 7 uur = 1 dag praktijk te volgen. Vier van de 12 uur e-learning wordt veelal gebruikt voor onze nascholing: W02 – rijoptimalisatie. De theorie van die nascholing doe je met e-learning. Na 10 dagen maak je een individuele rit van 2,5 uur met onze instructeur. Tezamen geldt dat als 7 praktijkuren. Deze training staat niet op de agenda maar wordt op aanvraag ingepland. Dit kan met eigen touringcar of vrachtwagen of met een van onze voertuigen.

Neem contact met ons op als je deze praktijkdag wilt volgen.

14 in 7

Wij bieden nu de optie aan om de overblijvende 8 uur effectief te gebruiken. Binnen 10 dagen voltooi je 2 x 4 uur e-learning. Daarna volg je op 1 dag de klassikale lessen voor de 2 trainingen. Daarmee behaal je dan 14 nascholingsuren.

Hiervoor gebruiken wij de cursussen; U23: Digitale tachograaf en U21: EHBO onderweg. Deze Code 95-trainingen zijn bijna standaard in het nascholingstraject van elke beroepschauffeur.

Update jezelf met de basis onderdelen van de rij- en rusttijden en EHBO via 2 x 4 uur e-learning. Tijdens de klassikale uren gaan we deze theorie uitwerken in praktijkvoorbeelden. Bij EHBO zal daarbij vooral het onderdeel levensreddend handelen / reanimatie aan bod komen. Bij de training Digitale tachograaf zullen we ritten bespreken en zien waar we fouten kunnen voorkomen.

Heb je interesse in deze optie? Neem dan contact met ons op.

Nieuwe locatie voor klassikale trainingen

Voor collega’s in het midden en noorden van Nederland is Roosendaal te ver om een open inschrijving Code95-training te volgen. Daar hebben we een oplossing voor gevonden.

Vanaf heden zal in de agenda, naast trainingen in Roosendaal, ook een aantal trainingen opgenomen worden voor de locatie: “De Drie Dorpen te Ankeveen”. In de afgelopen jaren hebben we daar diverse trainingen gegeven. Het is goed bereikbaar en een bekende locatie onder touringcarchauffeurs.

Trainingen voor eigen chauffeurs op jullie locatie

Naast de open inschrijvingen op onze locaties in Roosendaal en Ankeveen blijft een training op een zelf gekozen locatie mogelijk. Dit mag in een geschikte ruimte op het bedrijf of gebouw in de buurt zijn.

Wil je daar meer over weten? Neem contact met ons op via e-mail of telefonisch of via het contactformulier op onze website.